Český med a české včelařství u kulatého stolu Potravinářského klubu

13. 6. 2018

S potěšením jsme přijali pozvání Ing. Miroslava Tomana, CSc. prezidenta Potravinářské komory ČR na jednání Potravinářského klubu. Potravinářský klub je organizován Potravinářskou komorou ČR ve spolupráci s Českou technologickou platformou pro potraviny a vydavatelstvím CZ Test – Svět potravin.

U kulatého stolu v příjemném prostředí Kavárny Hergetova cihelna na Malé Straně jsme představili poslání a činnost Českého svazu včelařů, odpověděli na dotazy kolem českého medu, úspěchů a také problémů, které české včelařství má. Představení svazu proběhlo formou prezentace a tak, jak je na klubu zvykem, bylo doplněno ochutnávkou medu, medoviny a medovníku.

V rámci jednání klubu vystoupil s prezentací též generální ředitel Drůbežářského závodu a.s. v Klatovech a přitom jsme ochutnávali špičkové české výrobky z drůbežího masa. Byl to příjemný večer strávený uprostřed členů klubu, kteří se kvalitou a postavením českých potravin dlouhodobě profesně zabývají.

Mgr. Jarmila Machová


Český med a české včelařství u kulatého stolu Potravinářského klub